واترجت صنعتی

دستگاه واترجت صنعتی یا کارواش صنعتی یک ابزار نظافت مکانیزه و قدرتمند است که با پاشش آب تحت فشار بالا، می تواند انواع آلودگی های سرسخت را به نحو موثر از سطوح هموار و ناهموار جدا کند. توانایی بالای این دستگاه در شستشوی سطوح قابل شستشو با آب و سهولت کاربرد آن سبب شده است کاربرد دستگاه های واتر جت صنعتی به نحو قابل توجه گسترش یابد. کاربرد واتر جت صنعتی محدود به عملیات نظافتی نبوده و از انواع مدل های کارواش فشار قوی در عملیات صنعتی مختلف همچون سندبلاست، تخریب بتن، برش مواد و ... نیز استفاده می شود. کاربردهای گسترده و گوناگون این دستگاه موجب شده است که مدل های متنوعی از دستگاه های واترجت صنعتی در رده های خانگی، تجاری و صنعتی تولید شوند. همچنین متناسب با کارایی و قدرت دستگاه قیمت واترجت صنعتی متفاوت خواهد بود.


عکس کاربرد واترجت صنعتی در شستشوی سطوح کف
سهولت شستشوی سطوح مختلف با دستگاه واترجت صنعتی


ساختار کلی و طرز کار دستگاه واترجت صنعتی

انرژی جنبشی بالای جریان آب پرفشار خارج شده از دستگاه کارواش صنعتی مبنای عملکرد این دستگاه در کاربردهای مختلف آن بوده و بنابراین ساختار کلی مدل های متفاوت مشابه می باشد. مهم ترین بخش های تشکیل دهنده هر شوینده فشار قوی پمپ فشار قوی، موتور محرک، شیلنگ فشار قوی، تفنگی، لنس و نازل می باشند. اساس کار در دستگاه های واترجت صنعتی به عملکرد پمپ فشار قوی بر می گردد. به عبارت دیگر پمپ فشار قوی دستگاه واتر جت صنعتی قلب این دستگاه به شمار می آید. این بخش توسط موتور متصل به کارواش فشار قوی به حرکت در آمده و آب ورودی فشار ضعیف را به آب فشار قوی تبدیل می کند. در تولید دستگاه های واتر جت صنعتی از پمپ های پلانجری استفاده می شود. جنس و کیفیت ساخت اجزاء سازنده پمپ همانند سرسیلندرها، پلانجرها و شیرهای پمپ تاثیر قابل توجهی در نحوه عملکرد، قیمت واترجت صنعتی و طول عمر مفید آن دارند.


تصویر شستشوی قطعات با دستگاه کارواش صنعتی آب گرم
خرید دستگاه کارواش صنعتی آب گرم و استفاده در شستشوی قطعات


آب خروجی از پمپ کارواش فشار قوی به داخل شیلنگ فشار قوی رفته و از آن جا به تفنگی انتقال پیدا می کند. شیلنگ فشار قوی دستگاه واتر جت صنعتی که در مدل های صنعتی فولاد بافت است شعاع عملیاتی دستگاه را افزایش می دهد. با فشردن زبانه تفنگی آب فشار قوی وارد لنس و سپس نازل می شود و در صورت رها کردن زبانه تفنگی ورود آب به لنس قطع می شود. تفنگی قطع و وصل شدن جریان آب را بدون نیاز به روشن و خاموش کردن واترجت صنعتی کنترل می کند. لنس لوله باریک و مقاوم در برابر فشار و خوردگی است که رابط بین نازل و تفنگی می باشد و به کاربر امکان می دهد تا فاصله ایمن خود را با سطح تحت پاشش حفظ کند. نازل آخرین بخش دستگاه کارواش صنعتی است که نحوه پاشش آب و میزان وسعتی را که آب خارج شده از دستگاه پوشش می دهد، معین می نماید. دستگاه های کارواش صنعتی با نازل های متنوعی قابل تجهیز بوده و می توان متناسب با نوع عملیات مورد نظر، نازلی با طرح پاشش یا کاربرد ویژه را انتخاب نمود تا بهترین نتیجه ممکن حاصل شود.


شستشوی لوازم پارک با تجهیزات کارواش صنعتی
کاربرد تجهیزات واترجت صنعتی در شستشوی مبلمان شهری


تقسیم بندی انواع واترجت صنعتی

برای انجام هر نوع عملیات توسط واتر جت، میزان مشخصی فشار و دبی مورد نیاز می باشد. عدم تناسب بین میزان فشار و دبی آب خروجی از واتر جت صنعتی و نوع عملیات و ناکافی بودن آنها موجب می شود عملیات به درستی انجام نشده یا سرعت انجام آن بسیار کند باشد. در مقابل اگر فشار آب تولید شده توسط کارواش فشار قوی بیش از میزان مورد نیاز باشد می تواند سبب آسیب دیدگی و تخریب سطح گردد. در پاره ای موارد نیز انجام بهینه عملیات بدون استفاده از آب دارای درجه حرارت بالا یا مواد شوینده امکان پذیر نمی باشد. بنابراین با توجه به کاربردهای متنوع و گسترده دستگاه های واترجت صنعتی یا کارواش صنعتی امروزه مدل های متنوعی از آن ها با مشخصه های فنی متفاوت تولید و عرضه می شوند که می توان آن ها را بر اساس فشار کاری، نوع منبع تغذیه، دمای آب خروجی و نوع جابجایی تقسیم بندی نمود:


عکس شستشوی وسایل نقلیه با دستگاه کارواش صنعتی
استفاده از دستگاه کارواش در شستشو و نظافت خودرو های سنگین

تقسیم بندی واترجت صنعتی از نظر میزان فشار کاری

دستگاه های کارواش صنعتی یا واتر جت صنعتی بر اساس فشار کاری به سه گروه تقسیم می گردند. دسته اول دستگاه های نیمه فشار قوی هستند که فشار کاری آنها کمتر از 250 بار است. این دستگاه های شوینده فشار قوی به منظور انجام عملیات های شستشوی در رده های خانگی و صنعتی طراحی و تولید می شوند. دستگاه های کارواش خانگی در این رده قرار دارند و در عملیاتی نظیر شستشوی خودرو، شستشوی گاراژ، حیاط و باغ، شستشوی نماو ماشین آلات صنعتی قابل کاربرد می باشند. دسته دوم از دستگاه های واتر جت صنعتی مدل های فشار قوی هستند که حداکثر فشار کاری آن ها بین 250 تا 1000 بار می باشد. این رده از شوینده فشار قوی، دستگاه کارواش صنعتی نیز نامیده می شوند و به منظور انجام عملیات سنگین صنعتی همانند سندبلاست مورد استفاده قرار می گیرند. آخرین دسته از این طبقه بندی متعلق به گروه واتر جت فوق فشار قوی می باشد. این واترجت صنعتی برای ارائه آب تا حداکثر فشار 3000 بار تولید می شوند و بطور گسترده در عملیاتی همانند تخریب بتن و لایه برداری عمیق مورد استفاده قرار می گیرند.

در اکثر دستگاه های کارواش فشار قوی یا واتر جت صنعتی فشار آب به راحتی و به کمک یک شیر قابل تنظیم است و می توان آن را متناسب با نوع عملیات انتخاب نمود. اما باید توجه نمود که خرید دستگاه کارواش با حداکثر فشار عملیاتی بالا برای انجام عملیات شستشوی نیازمند فشارهای بسیار کمتر از آن، از لحاظ اقتصادی به صرفه نیست زیرا با افزایش بیشینه فشار عملیاتی دستگاه های جت واتر، قیمت آنها بصورت فزاینده افزایش می یابد. فشار عملیاتی دستگاه بر قیمت کارواش اثر می گذارد.


تصویر طرز کار دستگاه کارواش صنعتی
نحوه عملکرد دستگاه واترجت صنعتی

تقسیم بندی کارواش فشار قوی از نظر نوع منبع تغذیه 

به منظور کاربرد پذیری هر چه بیشتر دستگاه های کارواش صنعتی و فراهم نمودن امکان استفاده از آن ها در محیط های گوناگون، در طراحی و تولید واترجت صنعتی از موتورهای متحرک متفاوت استفاده می شود. بنابراین دستگاه های واترجت صنعتی از لحاظ نوع منبع تغذیه به سه گروه الکتریکی (تک فاز یا سه فاز)، بنزینی یا دیزلی تقسیم می گردند. واتر جت های نیمه فشار قوی که معمولا در محیط های مسکونی و تجاری مورد استفاده قرار می گیرند، غالبا دارای موتورهای الکتریکی می باشند. عدم ایجاد هیچ گونه آلودگی، هزینه خرید دستگاه کارواش و تعمیرات کارواش صنعتی برقی را کاهش داده ، ساختار ساده تر و وزن سبک تر دستگاه های کارواش صنعتی الکتریکی آن ها را به گزینه ای مناسب برای کاربرد در محیط های مسکونی و نیمه صنعتی تبدیل کرده است. در صورت عدم دسترسی به منبع برق، می توان از واترجت های دارای موتور بنزینی یا دیزلی استفاده نمود که بدون نیاز به هیچ گونه منبع تغذیه الکتریکی قادر به کار کردن می باشند. این دستگاه های واتر جت صنعتی قدرتمند برای کاربرد در شرایط سخت و سنگین صنعتی ایده آل هستند اما با توجه به استفاده از موتورهای احتراقی در آنها، استفاده از این نوع دستگاه کارواش صنعتی یا واتر جت صنعتی در فضاهای بسته یا فاقد سیستم تهویه مناسب توصیه نمی شود و چون سطح صدای بالاتری در مقایسه با مدل های الکتریکی دارند بهتر است در محیط های مسکونی و تجاری از آن ها استفاده نشود.


عکس کاربرد و استفاده دستگاه کارواش در صنایع
بکارگیری دستگاه واترجت در نظافت تجهیزات صنایع

تقسیم بندی کارواش فشار قوی از نظر دمای آب خروجی 

کارواش صنعتی از نظر دمای آب خروجی به دو دسته دستگاه های واترجت صنعتی آب سرد و گرم تقسیم می شود. اگر چه اکثر جت واتر ها از نوع واتر جت صنعتی آب سرد هستند، اما به منظور شستشوی آلودگی های روغنی و الکترواستاتیک، ضد عفونی کردن محیط و بطور کلی عملیات نیازمند کاربرد آب دارای درجه حرارت بالا، برخی از مدل های دستگاه کارواش صنعتی به صورت واتر جت آب گرم و با قابلیت افزایش درجه حرارت آب ورودی تولید می شوند. کارواش صنعتی آب گرم دارای یک واحد گرم کن برای افزایش دمای آب می باشند. گرم کن بکار رفته در کارواش آب گرم می تواند از نوع دیزلی یا برقی باشد. بعضی از مدل های کارواش صنعتی آب سرد دارای قابلیت تجهیز به گرم کن خارجی می باشند. بدین ترتیب می توان از این نوع دستگاه علاوه بر کاربردهای متعارف، در عملیات نیازمند به آب گرم نیز استفاده نمود.


شستشوی کف با دستگاه کارواش صنعتی
امکان استفاده از واترجت صنعتی در شستشوی انواع سطوح کف

تقسیم بندی کارواش صنعتی از نظر نوع جابجایی

به منظور افزایش سهولت حمل و جابجایی دستگاه کارواش فشار قوی ، اکثر واترجت ها به صورت چرخ دار تولید شده و بسته به ابعاد خود با ترولی های دو یا چهار چرخی عرضه می شوند. اگرچه این واترجت صنعتی دارای قدرت مانور بالایی می باشند اما جابجایی مداوم دستگاه، ممکن است موجب افزایش استهلاک و آسیب دیدگی آن شود. بنابراین در محیط های نیازمند سیستم های مرکزی از مدل های دارای ساختار ثابت استفاده می شود. بدین ترتیب می توان بیان کرد که دستگاه های واتر جت صنعتی از لحاظ نوع جابجایی به دو گروه متحرک یا پرتابل و ثابت طبقه بندی می شوند. ویژگی ها و قابلیت های قابل ارائه تاثیر مستقیم بر قیمت واترجت صنعتی خواهد داشت.

مدل های متفاوت واتر جت صنعتی یا دستگاه کارواش صنعتی موجود در بازار، علاوه بر تفاوت های اصلی ذکر شده ممکن است در پاره ای امکانات نیز با هم متفاوت باشند. برای مثال تمامی دستگاه های واترجت صنعتی دارای قابلیت پاشش مواد شوینده نمی باشند. همچنین انواع دستگاه کارواش صنعتی دارای این ویژگی می توانند ماده شوینده را تحت فشار پایین یا بالا پاشش نمایند. همچنین تنها برخی از دستگاه های واتر جت صنعتی مجهز به مخزن آب می باشند. این مخزن غالبا ظرفیت محدودی داشته و اضافه نمودن آن به دستگاه برای تنظیم نوسانات فشار آب ورودی می باشد. 


شستشوی بونکر سیمان با دستگاه واترجت صنعتی
شستشوی بونکر سیمان با دستگاه واترجت صنعتی

مزایای خرید واترجت صنعتی

قیمت کارواش صنعتی با توجه به مزایای متعدد خرید آن و کاربرد های متنوعی که می توانید از دستگاه واتر جت صنعتی داشته باشید، در دراز مدت به صرفه است. با خرید کارواش صنعتی می توانید از آن در شستشوی سطوح کف، دیوار ها، ماشین آلات، تجهیزات و قطعات استفاده نمایید. همواره به یاد داشته باشید که قیمت واترجت صنعتی در گرو نوع پمپ و موتور، جنس بدنه و اجزای داخلی، قدرت و فشار قابل ارائه توسط دستگاه، برند سازنده و خدمات پس از فروش دستگاه می باشد. بدون شک قیمت واترجت صنعتی از مدل های خانگی بیشتر بوده و در صورت استفاده از کارواش آب گرم هزینه خرید دستگاه کارواش بیشتر خواهد بود. بطور کلی خرید کارواش صنعتی و استفاده از دستگاه جت واتر در شستشوی سطوح مختلف دارای مزایای متعددی است که مهم ترین آن ها عبارتند از:

  • قدرت تمیز کنندگی بالای واترجت صنعتی به دلیل انرژی زیاد آب دارای فشار بالا
  • کاهش هزینه ها به دلیل کارایی بالا و کاهش هزینه نیروی کار و کاهش مصرف مواد شوینده
  • امکان شستشوی بخش های دارای محدودیت دسترسی همانند خلل و فرج سطح، درزها و شیارها به دلیل قابلیت نفوذ آرام با کمک کارواش فشار قوی
  • سازگاری دستگاه کارواش صنعتی با محیط زیست به دلیل استفاده از آب بعنوان عامل شوینده اصلی و عدم استفاده از مواد شوینده
  • امکان شستشوی سطوح و آلودگی‌های مختلف به دلیل قابلیت تنظیم فشار عملیاتی در اغلب مدل ها
  • قابلیت شستشوی انواع سطوح هموار و ناهموار مقاوم در برابر آب به دلیل انعطاف پذیری بالای دستگاه کارواش صنعتی



مرتب سازی براساس :

شیوه نمایش :

1 2 3

کارخانه سازنده :

فشار عملیاتی :

منبع تغذیه :

1 2 3