سوییپر

دستگاه سوییپر صنعتی یا جاروی شهری یک ابزار مکانیزه نظافت صنعتی است که در نظافت پرسرعت و باکیفیت زمین های مسطح در محیط های گوناگون عملکرد بسیار مناسبی نشان می دهد. امروزه استفاده از دستگاه های جاروی شهری در نظافت محیط های تجاری و صنعتی به شکلی گسترده جایگزین روش های سنتی جمع آوری گرد و خاک و آلودگی های خشک نظیر کاربرد جارو و خاک انداز شده است. این دستگاه بصورت مکانیزه به کمک برس های چرخان عملیات جمع آوری انواع آلودگی ها از روی سطوح کف را انجام می دهد. کارخانجات، صنایع، مراکز تولیدی، بخش های صنعتی، مراکز تجاری، اداری و بخش خدمات شهری و شهرک ها به این دستگاه ها نیازمند هستند. دستگاه سوییپر صنعتی یا جاروی محوطه از نظر نوع و ساختار به مدل های متنوعی تقسیم می گردد، که هر کدام متناسب با یک محیط خاص و یک کاربرد ویژه می باشد.


اجزای دستگاه سوییپر صنعتی

دستگاه سوییپر صنعتی از اجزای مختلفی تشکیل شده که موتور، برس، فیلتر، مخزن زباله و موتور مکش مهم ترین آنها هستند. موتور سوییپر می تواند از نوع الکتریکی یا دیزل و بنزینی باشد. برس های سوییپر شامل برس های جانبی از نوع دیسکی مخصوص جمع آوری آلودگی و برس غلطکی مخصوص انتقال این زباله ها به مخزن هستند. فیلتر هوای موتور برای حفظ عملکرد و سلامت بودن موتور، فیلتر گرد و غبار بر روی سیستم مکش برس های جانبی و فیلتر سوخت از بخش های دیگر سوییپر هستند. مخزن زباله حجیم سویپر صنعتی بخش مهم این دستگاه است که حجم بالای آن عملکرد نظافت در محیط های وسیع را بصورت پیوسته تضمین می کند. سایر بخش های مهم دستگاه سوییپر شامل موتور مکش، موتور برس ها و سیستم های کنترلی مکانیکی و الکترونیکی جهت تغییر وضعیت بخش های مختلف و کنترل عملیات نظافت هستند.


عکس نظافت کارخانه با دستگاه سوییپر صنعتی
سهولت فرایند نظافت کارخانجات صنعتی با تجهیزات نظافت مکانیزه


طرز کار دستگاه سوییپر صنعتی

اگرچه دستگاه های جاروب خیابانی در مدل های مختلفی طراحی و عرضه می گردند، اما اساس کارکرد دستگاه در اغلب جاروهای شهری مشابه می باشد؛ برس های دیسکی کناری جاروی شهری یا سوییپر محوطه خاک و آلودگی ها را از اطراف جمع کرده و در بخش میانی دستگاه متمرکز می کنند. در ادامه مواد جمع آوری شده توسط یک برس مرکزی رولی شکل به داخل مخزن پرتاب می گردند و به این طریق مواد و زباله های خشک موجود بر سطح زمین در داخل مخزن انباشته می شوند. اغلب دستگاه های سوییپر صنعتی با هدف جلوگیری از بلند شدن گرد و خاک در حین عملکرد برس ها، به سیستم مکش قدرتمند و فیلترهای کارآمد تجهیز شده اند. دریچه های مکش بر روی برس های کناری دستگاه وجود دارد که هم زمان با جاروب، گرد و غبار را مکش کرده و اجازه نمی دهد در هوا پراکنده شود، در نتیجه این رده از دستگاه های جاروب محوطه در محیط های دارای سطح بالای آلودگی قابل استفاده می باشند. ضمن اینکه برخی از مدل های سویپر صنعتی مجهز به سیستم پاشش آب بر روی سطح است تا عملیات بدون ایجاد گرد و خاک بصورت ایمن و بهداشتی انجام گیرد.


تقسیم بندی انواع سوییپر صنعتی

با توجه به گسترش روز افزون کاربرد دستگاه های جاروب خیابانی یا سوییپر صنعتی در اماکن مختلف، امروزه این دستگاه ها در مدل های متنوعی قابل ارائه هستند. مدل های مختلف سوییپر بر اساس پارامترهای متعدد تقسیم بندی می شوند.


1- تقسیم بندی از نظر نوع هدایت

دستگاه های جاروی شهری یا سویپر صنعتی از نظر نوع هدایت به دو دسته دستگاه های سوییپر صنعتی سرنشین دار و دستی تقسیم می گردند. در مدل های دستی، کاربر در پشت دستگاه ایستاده و با در دست گرفتن دسته کنترلی، هدایت آن را به سمت جلو به عهده می گیرد. حال آن که با افزایش ابعاد و ظرفیت سویپر صنعتی دیگر امکان هدایت آن به صورت دستی وجود ندارد و نوع طراحی و هدایت تغییر می کند؛ در دستگاه های سرنشین دار، کاربر با قرار گرفتن بر روی صندلی راننده و استفاده از فرمان و کلید های کنترلی، همانند خودرو دستگاه را هدایت می نماید. اگرچه اکثر دستگاه های سوییپر صنعتی با هدف دارا بودن پهنای نظافت وسیع تر، ظرفیت مخزن زباله بزرگتر و بازده بیشتر به صورت سرنشین دار تولید می شوند، اما استفاده از دستگاه های سویپر دستی به منظور نظافت محوطه هایی با وسعت کم یا تراکم بالا و مسیر های عبوری باریک نیز بسیار متداول می باشد.


2- تقسیم بندی از نظر نوع سیستم محرک

دستگاه های سوییپر شهری از نظر نوع سیستم حرکتی در مدل های مکانیکی و موتور دار طراحی شده اند. مدل های دارای موتور حرکتی خود بر اساس نوع موتور به دو دسته اصلی تقسیم می گردند.


عکس نظافت چمن با دستگاه سویپر صنعتی سرنشین دار
کاربرد سوییپر صنعتی سرنشین دار در نظافت محوطه


سوییپر مکانیکی

در دستگاه های جاروب صنعتی یا جاروی محوطه مکانیکی که به صورت دستی هستند، عملکرد هیچ یک از بخش های دستگاه وابسته به موتور نمی باشد و این دستگاه بطور کلی فاقد موتور است. در این دستگاه ها تمام نیروی مورد نیاز برا حرکت رو به جلوی سویپر صنعتی توسط کاربر و با حرکت برس ها بر روی سطح تامین می گردد. به همین دلیل این مدل از دستگاه های سوییپر برای عملکرد به هیچ گونه منبع انرژی برقی یا بنزینی نیازمند نبوده و کاربرد آنها همراه با ایجاد آلودگی های محیطی نمی باشد. البته با توجه به اینکه تمامی انرژی مورد نیاز برای حرکت سوییپر صنعتی و چرخش برس ها، توسط نیروی هل دادن رو به جلوی کاربر تامین می گردد، این مدل جاروب ها در ابعاد نسبتا کوچک طراحی و تولید می گردند.


سوییپر باتری دار

سویپر صنعتی باتری دار ضمن برخورداری از کارایی بالا در نظافت سطوح، به دلیل دارا بودن موتور الکتریکی و عدم استفاده از سوخت های فسیلی هیچ گونه آلودگی زیستی ایجاد نمی کنند و کاملا سازگار با محیط زیست می باشند. این مشخصه ها سبب می گردد که سویپر صنعتی باتری دار برای نظافت کف در فضاهای سرپوشیده گزینه ای ایده آل به شمار آید.


سوییپر با سوخت فسیلی

مهم ترین و متداول ترین رده از دستگاه های جاروی شهری یا جاروی شهری دستگاه های جاروب خیابانی مجهز به موتورهای بنزینی، دیزلی یا دوگانه سوز می باشند. با توجه به سهولت تأمین سوخت های فسیلی، این مدل سوییپر صنعتی بهترین و کارآمدترین نوع ابزار نظافت صنعتی برای جمع آوری سریع و باکیفیت گرد و خاک و آلودگی های جامد و خشک در فضاهایی با وسعت بالا، به ویژه محیط های باز و غیر سرپوشیده می باشند.


عکس نظافت انبار با دستگاه سوییپر صنعتی ابراهیم
کیفیت برتر نظافت انبار مجموعه های صنعتی با دستگاه سوییپر


3- تقسیم بندی سوییپر صنعتی از نظر سیستم تخلیه مخزن

دستگاه سوییپر صنعتی از نظر روش تخلیه مخزن به دو نوع جاروب شهری دارای سیستم تخلیه مکانیزه و دستگاه های دارای تخلیه دستی تقسیم بندی می گردند.


سویپر با سیستم تخلیه مکانیزه

این نوع دستگاه های جاروی شهری یا جاروی شهری مجهز به یک جک هیدرولیک می باشند، مخزن زباله سوییپر توسط این جک تا ارتفاع مشخصی بالا برده شده و مستقیما داخل سطل زباله قابل تخلیه می باشد. هنگام بررسی مشخصات یک جاروب صنعتی ، میزان ارتفاع تخلیه مخزن، یکی از مهم ترین شاخصه هایی است که مورد توجه قرار می گیرد. سیستم تخلیه مکانیزه معمولا بر روی دستگاه های دارای مخازن بزرگ نصب می شود که وزن و حجم بالای مخزن در آنها، تخلیه دستی را دشوار می نماید.


سویپر با سیستم تخلیه دستی

در تخلیه دستی مخزن، مخزن جمع آوری مواد با رها سازی یک اهرم از بدنه جدا شده و مواد به صورت دستی تخلیه می گردند. این روش معمولا در مورد دستگاه های کوچک و متوسط با حجم مخزن پایین به کار برده می شود.


قیمت سوییپر صنعتی

با خرید دستگاه سوییپر صنعتی در دراز مدت هزینه های نظافت کاهش یافته و نیاز به نیروی خدماتی به حداقل می رسد. در واقع محیط های صنعتی و تجاری به جای استفاده از چندین نیروی خدماتی جهت نظافت می توانند از یک دستگاه سوییپر صنعتی و یک اپراتور بهره برده و از نیروهای خدماتی برای سایر امور استفاده کنند. خرید دستگاه سوییپر صنعتی به منظور نظافت شهر ها، شهرک ها، محوطه مراکز تفریحی، انبار ها، سوله ها، پارکینگ های وسیع و محیط های صنعتی انجام می گیرد. قیمت سوییپر صنعتی به عوامل مختلفی از جمله کیفیت ساخت، دستی یا سرنشین دار بودن دستگاه، ظرفیت مخزن، پهنای نظافت و توان موتور بستگی دارد. کیفیت ساخت و تولید آن توسط برند های معتبر، یک معیار مهم برای خرید این دستگاه است که در قیمت سوییپر صنعتی تاثیر دارد. طول عمر بالای دستگاه و بهره مندی از خدمات پس از فروش، مزیت مهم خریداری سوییپر از یک برند معتبر است. نحوه هدایت عامل مهم دیگری در قیمت سوییپر صنعتی می باشد. سوییپر های سرنشین دار قیمت بالاتری نسبت به مدل های دستی دارند اما با کارایی بهتر، بازدهی چند برابر ارائه می دهند. بنابراین در صورت برخورداری از فضای مناسب برای حرکت سوییپر سرنشین دار، قطعا این دستگاه بازگشت سرمایه خوبی در کوتاه مدت خواهد داشت.


مرتب سازی براساس :

شیوه نمایش :

1 2

کارخانه سازنده :

تعداد برس :

نوع هدایت :

منبع تغذیه :

1 2