جاروبرقی صنعتی

جاروبرقی صنعتی یا مکنده صنعتی دستگاهی است که به وسیله یک پمپ درون مخزن خلا به وجود آورده و سبب مکش مواد به داخل آن می گردد. استفاده روز افزون و متعدد از جاروبرقی ها در محیط های گوناگون موجب طراحی و تولید طیف گسترده ای از محصولات متنوع گردیده است تا مشتریان بتوانند دستگاهی متناسب با نیاز خود انتخاب نمایند. امروزه کاربرد جاروبرقی ها محدود به نظافت نبوده و از جاروی صنعتی و نیمه صنعتی در عملیات صنعتی متفاوت از جمله نظافت عمومی، غبارگیری، جمع آوری مواد توده ای و انتقال مواد می توان استفاده نمود.  

عکس کاربرد جاروبرقی در صنایع فولاد
کاربرد جاروبرقی در صنایع فولاد
 

چگونگی کار با  جاروی صنعتی

اساس کار در دستگاه های جارو برقی در رده های گوناگون از خانگی، تجاری، نیمه صنعتی، صنعتی و حتی مکنده های کامیونی مشابه می باشد؛ پمپ مکش به عنوان اصلی ترین بخش دستگاه توسط موتور جاروبرقی به حرکت در می آید. وظیفه پمپ، تخلیه هوای داخل مخزن است. تخلیه هوای داخل مخزن سبب ایجاد خلا نسبی و در نتیجه اختلاف فشار بین هوای درون مخزن جاروبرقی و هوای محیط بیرون، می گردد. در نتیجه با گشودن دهانه مکش جاروبرقی، هوای محیط پیرامون یعنی فضای دارای فشار بالاتر به سرعت برای از بین بردن این اختلاف فشار بین داخل و بیرون مخزن جاروبرقی، به سمت مخزن یعنی فضای دارای فشار کمتر، حرکت کرده و وارد آن می شود. با حرکت سریع هوا از بیرون به داخل مخزن، مواد و ذرات موجود در محیط نیز به همراه آن وارد مخزن خواهند شد. با توجه به عملکرد مداوم پمپ و ایجاد خلاء در مخزن، جریان هوای وارد شده به داخل مخزن تخلیه شده و همراه با مواد سبک و ذرات ریز جمع آوری شده ضمن عبور از پمپ مجددا به محیط باز می گردد. عبور این ذرات از پمپ بروز مشکلات متعدد و استهلاک بالای پمپ جارو برقی صنعتی را به دنبال دارد و علاوه بر آن خروج این ذرات از جارو برقی و ورود مجدد به فضای پیرامون، به معنای بازگشت آلودگی و پخش مجدد آن در محیط است. به همین دلیل در مسیر هوای خروجی از مخزن، یک فیلتر قرار داده شده که ذرات ریز و سبک را پیش از خروج هوا از دستگاه، از آن جدا می نماید. بنابراین تفاوت رده های مختلف جاروبرقی صنعتی، نیمه صنعتی و خانگی نه در نحوه عمل دستگاه و اجزاء تشکیل دهنده، بلکه در قدرت و سرعت مکش، نوع سیستم فیلتراسیون، ظرفیت مخزن و ساختار بدنه می باشد.  
کاربرد مکنده صنعتی در نظافت محیط
کاربرد جاروبرقی در غبار گیری و نظافت بهینه تجهیزات صنعتی
 

اجزای مهم جاروبرقی صنعتی

با توجه به ساختار جارو برقی صنعتی یا خانگی عملکرد آن، مهم ترین بخش های تشکیل دهنده در این دستگاه مکانیزه نظافتی عبارتند از:  

پمپ مکش

این پمپ وظیفه مکش هوای داخل جاروبرقی صنعتی یا خانگی را بر عهده داشته و با برقرار نمودن خلأ موجب ایجاد اختلاف فشار بین فضای داخل و خارج دستگاه می شود که این اختلاف فشار مبنای عملکرد یک جارو برقی اعم از جاروبرقی صنعتی یا تجاری و خانگی است. به طور کلی قدرت و سرعت مکش در دستگاه جاروبرقی یا مکنده وابسته به پمپ است و هر چه دقت ساخت آن بالاتر باشد، پمپ قوی تری خواهیم داشت. پمپ های به کار رفته در تولید جاروبرقی ها متفاوت هستند در دستگاه های جاروبرقی تجاری یا خانگی از پمپ های سانتریفیوژال استفاده می شود که به لحاظ قیمت مقرون به صرفه بوده و به خوبی پاسخگویی نیازهای نظافتی محیط های مسکونی و تجاری می باشند. مدل های نیمه صنعتی به پمپ های سانتریفیوژال تقویت شده تجهیز گردیده اند که از قدرت مکش بالاتری برخوردار هستند. سومین رده از پمپ های مکنده که به صورت گسترده در تولید مدل های جاروبرقی صنعتی به کار می رود و قدرت مکش بالا از ویژگی های منحصر به فرد آن ها به شمار می آید، پمپ های ساید چنل نام دارند. بسته به قدرت مکش مورد نیاز ممکن است از انواع دیگری پمپ همانند پمپ لوب در تولید دستگاه های رده صنعتی استفاده شود که البته رواج کمتری دارند. قدرت مکش دستگاه علاوه بر نوع پمپ به دقت ساخت آن بستگی دارد و ظرفیت پمپ تعیین کننده سرعت مکش است. قیمت جاروبرقی صنعتی در مدل های دارای پمپ قدرتمند تر، بیشتر از سایر مدل ها می باشد.
استفاده از جاروبرقی در صنایع
کاربرد دستگاه جارو برقی در بهینه سازی فرایند نظافت
 

موتور

انرژی مورد نیاز برای عملکرد پمپ توسط موتور تأمین می شود؛ این موتور همان طور که نام جارو برقی نشان می دهد غالبا یک موتور الکتریکی است که در دستگاه های رده خانگی، تجاری و نیمه صنعتی با برق شهری یا تک فاز عمل می کند (در رده تجاری و خانگی)، کلکتوری تقویت شده (در رده نیمه صنعتی) و توربینی (در دستگاه های جاروبرقی صنعتی) تقسیم می شوند. در تولید موتورهای توربینی برخلاف موتورهای کلکتوری از زغال به عنوان رسانا استفاده نشده است، در نتیجه این موتورها در بازه زمانی طولانی دچار مشکل داغ شدن نشده و قابلیت عملکرد پیوسته را یعنی 24 ساعت شبانه روز و 7 روز هفته دارند. برخی از دستگاه های جارو برقی صنعتی در موارد خاص می توانند موتور دیزل داشته باشند و یا به طور کلی موتور نداشته باشند که این مدل های بدون موتور به وسیله یک پمپ ونتوری عمل می کنند و به نام مکنده صنعتی هواکار شناخته می شوند.  
عکس سهولت جمع آوری مواد پودری با جارو برقی صنعتی
جمع آوری مواد پودری و غبار گیری با جارو برقی صنعتی
 

فیلتر

فیلتر در یک دستگاه جارو برقی صنعتی وظیفه جداسازی گرد و غبار و ذرات ریز را از جریان هوا بر عهده دارد. عمل فیلتراسیون به دو دلیل انجام می گردد : محافظت از پمپ در برابر ورود ذرات ریز و گرد و غبار و جلوگیری از آسیب دیدگی آن و جلوگیری از بازگشت ذرات ریز به محیط پیرامون. فیلتر در مدل های خانگی و تجاری پاکت یا فیلتر کیسه ای است اما در مدل های نیمه صنعتی و جاروبرقی صنعتی از فیلترهای طبقه بندی شده کارتریجی، ستاره ای و پاکتی موازی استفاده می شود و در صورت نیاز دستگاه به فیلتر ایمنی هپا (فیلتر ثانویه) تجهیز خواهد شد. در دستگاه های جارو برقی صنعتی به دلیل اهمیت عملکرد صحیح فیلتر در حفظ مکش دستگاه در حالت بهینه، دستگاه به یک سیستم نظافت فیلتر تجهیز می شود که در مدل های خانگی و تجاری رایج نیست. سیستم نظافت فیلتر در یک جاروبرقی صنعتی انواع مختلفی دارد و می تواند یک تکاننده دستی یا الکتریکی، دمش هوا در جهت معکوس و یا کمپرسور هوا باشد. به این ترتیب در صورتی که در یک محیط صنعتی حجم آلودگی زیاد باشد، امکان نظافت پیوسته فیلتر و در نتیجه کارکرد بهینه آن فراهم است. قیمت جاروبرقی صنعتی دارای سیستم فیلتراسیون قوی اولیه و ثانیه می تواند از سایر دستگاه های مشابه بیشتر باشد.
عکس کاربرد های جاروی صنعتی
استفاده از جارو برقی صنعتی در صنعت داروسازی
 

مخزن

در مدل های خانگی مواد و آلودگی های مکش شده در یک پاکت یا کیسه پارچه ای جمع آوری می شوند که نقش مخزن و فیلتر را بصورت همزمان دارد. در این رده از دستگاه ها به دلیل اهمیت جمع و جور بودن دستگاه و سبک بودن آن و همچنین به دلیل حجم کم آلودگی ظرفیت مخزن چندان بالا نیست. اما در دستگاه های جارو برقی صنعتی با توجه به حجم بالای آلودگی موجود در محیط های صنعتی، دستگاه با مخزن دارای ظرفیت بالا ارائه می شود. در یک جاروبرقی صنعتی جنس مخزن و طراحی آن علاوه بر ظرفیت آن مهم است. مخزن در دستگاه های جارو برقی صنعتی از جنس فولاد بوده و برای جمع آوری مواد یا آلودگی های خاص مخازنی از جنس استیل ضد زنگ تولید شده اند که مقاومت بالاتری دارند. طراحی مخزن از لحاظ سهولت تخلیه آن حائز اهمیت است. متداول ترین نوع مخزن در دستگاه های جاروبرقی صنعتی مخزن های قابل جدا شدن هستند که دارای چرخ و دسته می باشند. این نوع مخزن به راحتی از دستگاه جدا شده و به دلیل دارا بودن چرخ و دسته به سهولت محل تخلیه قابل انتقال است.  
بهترین مدل جاروبرقی صنعتی ابراهیم
گرد گیری و غبار گیری از تجهیزات در صنایع با جاروبرقی صنعتی
 

انواع جاروبرقی یا مکنده

برای خرید جاروبرقی صنعتی باید با انواع آن آشنا باشید، این مکنده ها با توجه به نوع و محیط کاربرد خود به مدل های متفاوت تقسیم بندی می شوند.  

1- جاروبرقی خانگی

جاروبرقی های خانگی به عنوان اولین و ساده ترین رده از جارو برقی ها شناخته شده اند. استفاده روزانه از این تجهیزات در منازل و محیط های مسکونی، موجب آشنایی کامل افراد با آن ها شده است. این مدل از جاروبرقی ها مجهز به یک پمپ / موتور مکش کوپل شده می باشند و با کم و زیاد کردن ورودی، قدرت مکش تنظیم می گردد. فیلتر اصلی در جاروبرقی های خانگی پاکت است. این محفظه کاغذی دارای منافذ ریز علاوه بر فیلتراسیون ذرات، نقش مخزن جارو برقی را نیز به عهده دارد و مواد و آلودگی های مکش شده در آن نگهداری می شوند. مدل های متعارف جاروبرقی های خانگی تنها قادر به مکش مواد جامد و خشک می باشند. البته امروزه مدل های خاصی از جاروبرقی خانگی با قابلیت مکش مایعات علاوه بر مواد جامد نیز به بازار عرضه شده اند که با نام جاروبرقی آب و خاک شناخته می شوند. که با توجه به کارایی و عملکردشان، این نوع جارو برقی در مقایسه با قیمت جاروبرقی صنعتی از هزینه پایین تری برخوردار هستند.  

2- جاروبرقی هتلی

جاروبرقی های هتلی به منظور انجام عملیات نظافت روزانه در هتل و محیط های مشابه همانند خوابگاه ها و پانسیون ها طراحی شده اند. وجود راهرو هایی با پهنای کم، تراکم بالای موانع در محیط و نیاز به حمل و جابجایی دستگاه بین طبقات مختلف ایجاب می نماید یک جاروبرقی هتلی ضمن برخورداری از قدرت مکش کافی دارای ابعاد کوچک و طراحی فشرده باشد. همچنین سطح صدای این رده از جاروبرقی ها نسبت به مدل های دیگر کمتر می باشد.  
دستگاه جاروبرقی صنعتی
سهولت کاربری و افزایش سرعت نظافت با دستگاه جاروبرقی صنعتی
 

3- جاروبرقی تجاری

کاربرد جاروبرقی های تجاری یا همان جارو برقی های سطلی به عنوان تجهیزات نظافتی کارآمد، در محیط های تجاری از جمله کارواش ها متداول می باشد. استفاده از چند موتور کلکتوری با کلید های مجزا، پمپ های سانتریفیوژال، بدنه استیل و فیلترهای کیسه ای از جمله مهم ترین مشخصه های جارو برقی تجاری به شمار می آیند.  

4- جاروبرقی نیمه صنعتی

دستگاه های جاروبرقی نیمه صنعتی از لحاظ قدرت و سرعت مکش و استحکام بدنه نسبت به جاروبرقی های خانگی و تجاری در سطح بالاتری قرار دارند. در تولید این رده از مکنده ها از بدنه فولادی مقاوم، یک یا چند موتور کلکتوری تقویت شده و پمپ های سانتریفیوژال استفاده می شود. این جارو برقی ها در مقایسه با جاروهای خانگی و تجاری دارای ابعاد و مخازن بزرگتری بوده و به دلیل تجهیز به فیلترهای ستاره ای و کارتریجی کارآمد، بازده فیلتراسیون بالاتری دارند. این رده از جاروبرقی های برای کاربرد در محیط های نیمه صنعتی و صنعتی بی نیاز به عملکرد پیوسته مکنده، گزینه ای ایده آل می باشند.  
کاربرد های دستگاه جاروبرقی
تنوع موارد استفاده دستگاه جاروبرقی صنعتی
 

5- مکنده صنعتی

دستگاه های مکنده صنعتی قدرتمندترین رده از دستگاه های جاروبرقی صنعتی هستند که با توجه به مشخصات خاص محیط های صنعتی و مواد و آلودگی های موجود در آنها طراحی و تولید شده اند. مهم ترین ویژگی این دستگاه ه ، قابلیت عملکرد به صورت پیوسته است که ناشی از کاربرد موتور توربینی در ساخت آن ها می باشد. همچنین استفاده از پمپ های ساید چنل، ونتوری، لوب و بلید در تولید این مکنده ها باعث ایجاد خلاء بیش از 30% شده و قدرت مکش دستگاه را به نحو قابل توجهی افزایش می دهد. بدنه دستگاه های مکنده صنعتی با توجه به سطح بالای خلاء داخل آنها، از فولاد تولید شده و سطح خارجی آن برای افزایش استحکام و مقاومت به منظور کارکرد در محیط صنعتی با موادی همچون اپوکسی پوشش داده می شود. امکان تجهیز به فیلترهای خاص مقاوم در برابر حرارت، فیلترهای دارای پوشش نچسب و فیلترهای هپا از دیگر مشخصه های متمایز کننده جاروبرقی صنعتی می باشد. مکنده های صنعتی بر اساس پارامترهایی مختلفی می توان تقسیم بندی نمود. قیمت جاروبرقی صنعتی سخت کار یا مکنده های صنعتی بعلت برخورداری از قدرت مکش بالا، ساختار صنعتی و سایر ویژگی ها، بیشتر از مدل های خانگی و تجاری است.
جاروبرقی با نازل ثابت
بهره گیری بهینه از تجهیزات جانبی در حین کار با دستگاه جاروبرقی صنعتی
 

تقسیم بندی انواع جاروبرقی بر اساس منبع تغذیه

دستگاه های جاروی صنعتی از لحاظ منبع تغذیه به سه دسته کل تقسیم می شوند:

جاروبرقی صنعتی

دستگاه های جاروی صنعتی رایج ترین مدل جاروهای مورد استفاده در صنعتی می باشند. دستگاه های جارو برقی صنعتی برای عملکرد، غالبا نیازمند برق سه فاز می باشند و در تولید آن ها از موتورهای توربینی و پمپ های ساید چنل استفاده می شود.

مکنده دیزلی

برخی عملیات صنعتی خاص نیازمند دستگاه های جارو برقی صنعتی یا مکنده های صنعتی بزرگ و متحرک بوده که در این نوع مکنده ها تامین انرژی مورد نیاز از طریق برق به سهولت امکان پذیر نیست بنابراین از موتورهای دیزلی در ساخت این دستگاه های مکنده استفاده می گردد.

مکنده هواکار

مهم ترین تفاوت بین مکنده هواکار و جارو برقی صنعتی منبع تغذیه می باشد. مکنده هواکار برای عملکرد نیازمند موتور الکتریکی نیست و اساس کار آن وابسته به یک پمپ ونتوری است. جریان هوای فشرده از یک کمپرسور با سرعت بالا وارد پمپ شده و در مسیر حرکت خود به سمت خروجی هوای داخل کانال انشعابی را مکش کرده و خلاء به وجود می آورد. در جایی که کاربرد جارو برقی صنعتی به علت دارا بودن موتور الکتریکی خطرناک بوده و خطر اشتعال و انفجار را به دنبال دارد، می توان از مکنده هواکار استفاده نمود.  

تقسیم بندی انواع جاروبرقی بر اساس ساختار

جارو برقی صنعتی از لحاظ ساختار به سه گروه اصلی تقسیم می شود:  
خرید بهترین جارو برقی
اهمیت آشنایی با انواع جاروبرقی صنعتی پیش از خرید
 

مکنده پرتابل

مدل های مختلف جارو برقی صنعتی همچنین مکنده های هواکار به عنوان پرکاربردترین نوع مکنده ها غالباً به صورت چرخ دار طراحی می شوند که این نوع طراحی سهولت حرکت و کاربرد دستگاه را در پی دارد.

مکنده مرکزی

اگرچه اغلب دستگاه های جاروی صنعتی به صورت متحرک تولید می شوند، اما در پاره ای از موارد به ویژه در عملیات انتقال مواد از یک بخش به بخش دیگر، نیاز به یک سیستم مکنده مرکزی می باشد که انشعابات ثابت آن بصورت خطوط انتقال عمل نمایند. در تولید مکنده های مرکزی می توان موتورهای الکتریکی یا دیزلی را به کار گرفت. این دستگاه های مکنده صنعتی غالبا دارای سیستم فیلتراسیون کارآمد و فیلترهای پاکتی موازی هستند.

مکنده کامیونی

در برخی صنایع و عملیات نیاز به استفاده از مکنده های بسیار بزرگ به صورت متحرک است؛ در این صورت مکنده صنعتی به همراه مخزن رابط بر روی یک کامیون نصب می گردد. در برخی از این مکنده های کامیونی از موتور کامیون برای تامین انرژی مورد نیاز استفاده می شود. حال آن که برخی دیگر مدل های مکنده کامیونی مجهز به موتور دیزل مستقل می باشند.

مزایای جاروبرقی صنعتی

کاهش هزینه ها

شاید فکر کنید خرید جاروبرقی صنعتی امری هزینه بر است اما زمان استفاده از آن متوجه خواهید شد که قیمت جاروبرقی صنعتی نسبت هزینه های گزاف دیگری که جهت امور نظافت در طول زمان باید بپردازید بسیار به صرفه است. جارو برقی های صنعتی دارای مقاومت زیادی هستند و در شرایط سخت نشان می دهند که مکانیزم نظافتی جارو برقی صنعتی می تواند به چه اندازه تاثیرگذار باشد. همچنین می توانند ساعات طولانی بی وقفه و بدون هیچ مشکلی کار کنند و فرآیند پرزحمت نظافت را به کاری راحت وساده تبدیل کنند.

افزایش سطح ایمنی محیط

در محیط هایی که دارای متراژ زیاد و وسعت بالایی هستند به دلیل رفت و آمد زیاد، گرد و غبار، آلاینده ها، خاک و آلودگی های دیگر همواره ایمنی و سلامت کارکنان و افراد حاضر در محیط را تهدید می کند. برای جلوگیری از آلودگی بیش از حد و انتشار بیماری های مختلف این اماکن بطور مرتب باید نظافت شوند. با مکنده های صنعتی با کمترین بهره گیری از نیروی کار، در سریع ترین زمان و به راحتی تمام آلودگی ها، مواد اشتعال زا، ذرات سمی و دیگر آلاینده ها را جمع آوری کرده و محیطی پاکیزه و تمیز را برای تمامی افراد حاضر در محیط فراهم آورید.

افزایش سرعت نظافت

همانطور که اشاره کردیم نظافت محیط های گسترده کاری بسیار دشوار و زمان بر است. اکثر مراکز صنعتی، کارخانه ها، مجتمع های تجاری در زمینه نظافت با چالش رو به رو هستند. این جاروبرقی صنعتی بدلیل ظرفیت بالا و قدرت مکش زیادی که دارد این امکان را برای شما فراهم می کند که بزرگترین محیط ها را با سرعت نظافت کنید. با خرید جارو برقی صنعتی به تمام نیاز های خود، با هدف نظافت تخصصی و سریع جامه عمل بپوشانید.

مرتب سازی براساس :

شیوه نمایش :

1 2 3

کارخانه سازنده :

منبع تغذیه :

1 2 3